Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги на моята 166-ца задното ляво колело се е изкривило, горната част е малко под калника, а долната част на колелото е изкривена навън, някой има ли представа от какво може да е..? И ми яде гумата от вътрешната страна..

Comment

• Износени шарнирни втулки,унибали и още хиляда причини,трябва щателно да се провери.
      166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
        Лагерите ли бяха заминали, колега, или нещо друго?
        Аз ги сменях на моята на алтернатор Бош. Оригинални лагери Бош бяха 20-25лв. Сам го ремонтирах.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaPower Покажи съобщение
          Колеги на моята 166-ца задното ляво колело се е изкривило, горната част е малко под калника, а долната част на колелото е изкривена навън, някой има ли представа от какво може да е..? И ми яде гумата от вътрешната страна..
          Конкретната причина е тази, но и другото по окачването ти трябва да е в ред.
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74022
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Конкретната причина е тази, но и другото по окачването ти трябва да е в ред.
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74022
            Мерси, колега! Сега уикенда ще го мъча, щото си е бая изкривено хем преди няколко месеца сменях носачи и всичко и се изкриви, яде гумата и не е никак стабилна, по-късно ще кача снимка на гумата...

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaPower Покажи съобщение
              Мерси, колега! Сега уикенда ще го мъча, щото си е бая изкривено хем преди няколко месеца сменях носачи и всичко и се изкриви, яде гумата и не е никак стабилна, по-късно ще кача снимка на гумата...
              Повечето които карат 166 са виждали как изглежда гумата

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                А, от 18ките ще да е значи, още повече, ако са с усилен борд Мини на 17ки с малко по-голям размер на гумите (например 215/50 Р17 или 235/45 Р17 или дори 225/50 Р17 вместо стандартния 225/45 Р17) и ще се родиш
                Освен това според мен това, че отпред е с двойни носачи (double wishbone) също указва влияние за по-твърдото возене. Сравнявам го с БМВ е60 525Д, което е с прост Макферсън и там предницата е доста по-мека, но е и по-нестабилно. Интересното е че задницата, обратно е доста по-твърда при бмв-то, отколкото при алфата.
                Оказа се че задна лява гума е на 1,3 атм., а другата на 2 атм, а трябва да са 2,7. Сега е много по-приятно возенето на лоши пътища.
                3.2 V6

Comment

• Здравейте, колеги. Отскоро чета тук, но не открих това, за което ще питам сега. Искам да разглобя централна конзола в долната и част. Идеята ми е да монтирам на мястото на липсващо копче зад скоростния лост зарядно за телефон (от тия за в запалка) с USB-изход. Та да ме насочите към тема, предполагам, че има, но не съм я открил още.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• За копчето за това до копчето за капачката на горивото ли става въпрос?
                    166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                      Здравейте, колеги. Отскоро чета тук, но не открих това, за което ще питам сега. Искам да разглобя централна конзола в долната и част. Идеята ми е да монтирам на мястото на липсващо копче зад скоростния лост зарядно за телефон (от тия за в запалка) с USB-изход. Та да ме насочите към тема, предполагам, че има, но не съм я открил още.
                      Добре дошъл в отбора.

Откопчай мехчето около лоста и дърпай нагоре пластмасата. На щипки е и излиза лесно.

https://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...3&postcount=21

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщение
                        За копчето за това до копчето за капачката на горивото ли става въпрос?
                        Да, там имам свободно място - само капаче.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Добре дошъл в отбора.

Откопчай мехчето около лоста и дърпай нагоре пластмасата. На щипки е и излиза лесно.

https://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...3&postcount=21
                        Благодаря, знаех си, че има някъде обяснено със снимки.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Да, там имам свободно място - само капаче.
                          😕 Оказа се, че не е само капаче, а си е едно цяло отдолу. Търся друго място в момента.
                          Attached Files

Comment

😕 Оказа се, че не е само капаче, а си е едно цяло отдолу. Търся друго място в момента.
                            Ми изрежи празното и си сложи каквото искаш

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Ми изрежи празното и си сложи каквото искаш
                              Ами отдолу е една обща зелена платка, хваната с 3 винтчета . Развих ги, но не успях да я сваля. Може би трябва и самите копчета да се разглобят. За сега затворих и утре ще търся вариант.

Comment

Ами отдолу е една обща зелена платка, хваната с 3 винтчета . Развих ги, но не успях да я сваля. Може би трябва и самите копчета да се разглобят. За сега затворих и утре ще търся вариант.
                                Много отдавна го разглобявах там и не помня точно.

Comment

Working...
                                X